What if I'm far from home

 
Vaknade upp av att byggnadsarbetare borrade i väggen 1 meter från fönstret (har nog aldrig varit så arg, haha) och drog upp persiennerna till vad som kändes som vår. Jag är ju vinterdemonstrerare men nu vore det skönt med att få tillbaka snön så jag slipper halka hela vägen hem från jobbet.
Annars då? Ja, jag lever i väskor, påsar och lådor men på söndag är det slut med det. Längtar så sjukt mycket efter att få lite ro i kroppen för kontrollfreaket freakar ur av det här.
 

MIN HELG

 
Gårdgen bestod av fest hos Isabell där en del av min älskade klass befann mig bland massa andra trevliga främmande människor. Var tyvärr lite för trött efter en ganska slitsam vecka så det blev en tidig kväll men hade kul hela kvällen!
 
 
Idag vaknade jag upp bredvid Erik och den här tjejen, det var fint. I övrigt har det varit en rätt seg söndag men den blir nog bättre nu när det blir filmmys med Frida och Linnéa.
 
 

Hard working woman

 
Började min gårdag med 4 timmars jobb på äldreboendet.
 
 
Sen cyklade jag till fritidset och spenderade alla mina 4 jobbtimmar utomhus, höll på att dö av kyla mot slutet. Men jag blev kallad "fröken" bara efter en halvtimme och jag fick massa kramar av söta 6-åringar så det var det värt.
 
I övrigt är jag kattvakt åt 2 olika katter, den ena måste jag cykla till för att mata och den andra är min systers lilla kattunge ska få bo hos mig för första gången. Ser framemot en lugn fredagkväll med film, chips, en kattunge och en pojkvän.

Förberedelser inför den stora dagen

 
Igår vaccinerade vi oss och fick ungefär 500 miljoner olika mediciner utskrivet.
 
 
Vi fick även ett engelskskrivet certifikat över alla mediciner och det gjorde det hela ännu ett steg mer verkligt.

LOVE

Hade en sån bra dag i fredags.
 
 
♥ Satte mig på en buss på väg till Umeå tidigt på morgonen och de sista 3 minuterna av bussresan märker jag att jag suttit ett säte ifrån en vän jag inte sett sen högstadiet! Var så himla kul att sitta på busstationen och ta igen allt man missat i varandras liv.
 
♥ Får äntligen (efter 8 år av smärta) en diagnos på vad jag har för fel i mina hälar.
 
♥Möter upp Elsa och Jenny på ett fik och äter världens godaste macka med skagenröra och pratar konstant i 2 timmar.
 
 
♥Går hem till bror och hans tjej Sofie där jag ligger i deras soffa och pratar med Sofie i flera timmar ända tills brorsan kommer hem igen, och sen dricker vi vin och äter fläskfilé, kantarellsås och duchesse-potatis. Efter middagen dricker vi ännu mer vin och äter choklad framför Idol.
 
♥Sen åker jag hem igen, lite deppig över att jag skulle behöva kliva upp tidigt på grund av jobb, men så dyker Erik upp och överraskar mig för han vet hur dåligt jag sover när det är fullmåne.
 
Var så himla fylld av kärlek efter den här dagen, tänk att ha så fina människor runt sig och känna sig älskad av varenda en. Det är ju faktiskt helt sjukt.

Vill bara stanna tiden, men samtidigt spola framåt för jag blir galen av att bo i den här väntan.

Vanessa Paxton
 
Befinner mig i en sjukt konstig period i mitt liv där det känns som att allt antingen går i 0 eller 100.
 
Jag ligger hemma flera dagar i sträck och ser serie efter serie, har aldrig på mig något annat än pyjamas eller mjukisbyxor och minns inte sist jag bytte kläder - för att nästa dag kastas ut och jobba spontana arbetspass på fritids där jag får läsa sagor för barn som lutar huvudet mot ens axel, jobbar mördarpass på äldreboendet och åker buss och bil till andra städer bara över dagarna.
Jag lagar middagar av vad som finns i frysen och försöker packa ner saker jag inte använder i små påsar och skriver listor på vad som ska bäras upp på vinden. Det känns som att jag bor i en lägenhet som snart ska explodera utav flyttkaos, men jag antar att det är så det känns när man snart lånar ut sin lägenhet till någon annan i 3 månader och samtidigt flyttar in hos sin syster.

Handen i fickan fast jag bryr mig.

 
Började den här måndagen med att tänka att jag skulle ta tag i alla mina jobbiga måsten, men det slutade med att jag och Erik tog en spontan 5-timmars-roadtrip fram och tillbaks till hans mormor och morfar. 
Nu sitter jag och pratar resor med Jenice i Skype och dricker årets första glöggkopp, SOM jag har längtat efter den.
 

Sometimes you have to jump first and build your wings on the way down.

 
Ska minnas vecka 45 som den konstigaste och händelserikaste veckorna det här året:
har varit med om ett tröttsamt dokusåpa-drama på jobbet bland personalen, haft en "ledig" dag som slutade med att jag vikarierade i en förskoleklass och fritids och sist men inte minst så bokade vi en enkelbiljett till andra sidan jordklotet med avfärd om 73 dagar.
Det är med skräckblandad förtjusning som jag inser att det är just såna här galenskaper man måste göra för att inse att man faktiskt lever, den här känslan av att man "går och väntar på att livet ska börja" (som man börjar känna efter studenten) är ju totalt bortblåst i alla fall.


Ur min kamera.

 
För 2 veckor sedan bodde Jenice hos mig i 3 dagar. På lördagskvällen låg vi i soffan, åt popcorn och såg New Girl när jag helt plöstsligt säger "ska vi inte dra ut och dansa?".

 
Sagt och gjort, och så kom Erik och Linnéa över. Står fast vid att man alltid har roligast när det sker spontant, hade så grymt kul den kvällen!Förra helgen vaknade jag upp i min systers lägenhet, gick in till stan och hängde på låset till Make Up Store som skulle sminka mig.

 
Skulle nämligen fira Linnéas 20-årsdag lite i förväg. Hade mest roligast på förfesten där jag fick träffa både nya och saknade människor.

 
Idag är min enda lediga dag den här veckan och jag vaknade upp i en solig lägenhet bredvid min man. Vi hade på oss pyjamasarna ända till kl 14 och låg i sängen och spontanköpte massa småsaker på eBay.
 
Nu ska jag snart kicka igång min fredagkväll med ett gäng tjejer och godis. Resten av helgen kommer jag spendera på jobbet men jag är återigen sjukt motiverad på att jobba såna här mördarhelger för jag vet att pengarna kommer gå åt till något roligt.

RSS 2.0