Skolavslutning

 
Igår hade vi avslutningsmiddag i form av grillbuffé, prisutdelning och tipsrunda om lärarna och idag har jag satt min sista fot på Edelvik, i alla fall för det här året.
Har lärt mig otroligt mycket och sett en märkbar skillnad på det jag gjorde i början och det på slutet, men det bästa av allt är att alla tror på alla på den här skolan. Det där låter så klyschigt, men det har verkligen varit så att om man berättat för lärarna vilka skolor man vill gå på i framtiden så har de sagt "då ska vi se till att du söker och kommer in där!". Jag kommer kanske tillbaka i vinter för att göra arbetsprover men som det ser ut nu ska jag försöka göra nåt annat än skola i höst, vad och vart har jag dock ingen aning om.
 
Vad jag däremot vet är att imorgon sitter jag på en solstol på Kreta med min alla nära och kära runt omkring mig. Wiie, pirr i magen!

Efter några rundor på stan:

Från H&M, Bik Bok, Cubus, Din sko och second hand.
 
Behövde sommarkläder inför Kreta men fick fnatt och handlade lite andra saker också. Nu ska dessutom en biljett till Emmabodafestivalen beställas! AAAH.

En lördag i maj


 
Lördagkvällen började med 4 taggade tjejer och mycket tjejsnack, fortsatte med något som var tänkt att bli utgång men som istället blev fylle-bus (i form av bukettplockning av blomrabatter och poesi på björkar) med Linnéa och slutade sedan med pizza framför High School Musical.
En annorlunda men väldigt fin lördag.

Stockholmstripp

 
Igår steg jag upp kl 04.32 för att ta första planet till Stockholm med halva klassen. Vi besökte så många ställen och såg så otroligt mycket inspirerande saker men redan 13 timmar senare var det dags att flyga hem genom fina rosa moln. En intensiv men bra dag som slutade med Kinder Maxi-frosseri i min efterlängtade säng.

But if you close your eyes, does it almost feel like nothing changed at all?

 
Vi ligger på en klippa och hon frågar mig om jag tycker om "Fri till slut", jag säger att den är fin men sorglig och jag kan liksom inte relatera till det för jag är alldeles för lycklig just nu.
 
För det är så.

Han bjuder mig på glass trots att det är tisdag, vi monterar ihop min nya breda säng, jag cyklar barbent, lyssnar på musik som kräver ett tryck på repeat-knappen, sover 11 timmar för jag är ledig och klar med skolan där lärarna tror på en till hundra procent, flyger till Stockholm på fredag och kan nu räkna ner dagarna till Kreta på mina två händer.
"Fri till slut" är gjord för mörka dagar i november, inte lyckliga dagar i maj.

Fifty four

 
Jobbat på brännan, ätit grillat i finaste huset i en by utanför och fått coolaste linnet av pappa som han använde på 80-talet. NÖJD.

Fågelkvitter och grönska på knäna.

 
Trodde jag skulle behöva sitta inne hela den här dagen men istället fick vi göra vad vi ville, så jag for ut och fotade. Ikväll ska jag äta glass på Ainas så nu tycker jag faktiskt att att det kan kallas sommar. AH, vad jag älskar den här tiden på året!

And now it's time to build from the bottom of the pit

 
Den här skoldagen har mest inneburit spring mellan toaletten och verkstaden, och till slut (efter mycket velande) bestämde jag mig för att min lampa är klar. Nöjd är jag och inte minst efter att ha fått flera kommentarer från okända på stan där de frågat vart jag köpt den.
Sen har jag lekt i lekparken, köpt godis i en kiosk och bara njutit av vädret med syster och kusin. Kan inte klaga.

maj12

 
Den här helgen blev ju inte riktigt så som jag hade tänkt mig. Istället för att fredagsmysa med Frida och Linnéa och middagsdejta på Allstar med Elsa och Jenny så har jag legat i sängen helt utmattad av magsjuka.
 

Tur att jag har snällaste pojkvännen som struntat i smittorisken (och det faktum att jag sett ut som skräp) och tagit hand om mig till hundra procent, så nu är jag på bättringsvägen i alla fall.
 

Sweet nothing.

Studiebesök i Umeå igår
Jag svettas i min vårjacka, blir töntigt glad av cool arkitektur, håller på med mitt projektarbete, jobbar på äldreboendet och hurrar över långhelg.

Girls.

Ni har säkert hört och läst om serien Girls ett antal gånger, men jag vill ändå slå ett slag för den.
Serien har egentligen en ganska simpel handling; den handlar helt enkelt om fyra väldigt olika tjejer bosatta i New York, men jag tycker ändå det är något speciellt med den.


Jag har aldrig sett en serie som känns så äkta som den här. Karaktärerna lever ett liv precis som "oss andra" med komplicerade kompisrelationer, ekonomiska problem, kärleksproblem, arbetslöshet och de är inte överdrivet sminkade eller supersmala heller. Älskar girlpower-känslan i den här serien och hur perfekt de blandar humor och allvar.

 
Se den!

Andra maj.

 
Bilder från förra torsdagen då vi i klassen fick gå upp i kyrkans 40 m höga klocktorn, märkte att jag var mer höjdrädd än vad jag trodde men tyckte ändå att det var sjukt häftigt.
Ikväll ska jag och 6 andra från min klass fara och bowla!

RSS 2.0